Primena RF generatora u tretmanu tumora jetre

Main Posts Background Image

Main Posts Background Image

Primena RF generatora u tretmanu tumora jetre

- Primena RF generatora u tretmanu tumora jetre -




Radiofrekventni lezioni generator i elektrode su oprema koja se koristi za koagulaciju tkiva i hemostazu koristeći radiofrekventnu struju kroz perkutane, laparaskopske i intraoperativne hirurške tretmane.

Princip rada: RF generator od oko 500 kHz frekvencije struje koja se prostire ka vrhu elektrode i primenjuje na tkivo, i frikciona toplota se oslobadja dok se joni kreću od negativnog pola ka pozitivnom i od pozitivnog pola ka negativnom od četiristo hiljada do petsto hiljada puta u 1 sekundi. Nekroza tkiva je princip koji nastaje usled toplote generisane otporom tkiva.


Metodologija rada: Tretirano je 5 metastatskih promena na jetri, veličine 1 do 2 cm. Izlazna snaga je bila 50W a vreme trajanja ablacije po svakoj promenji od 3 do 5 min.


Korišena oprema: VIVA multi RF sistem sastoji se od RF generatora (maksimalna izlazna snaga 400W), peristaltičke pumpe, kablova i dodataka. VIVA RF lezioni generator je dizajniran za koagulaciju lokalnog tkiva kroz koagulacione RF elektrode za ablaciju tkiva tokom hirurških procedura. Korišćena je VIVA RF elektode sa promenljivim aktivnim vrhom u opsegu od 15-40mm, dužine 15cm, debljine 17G (1.48mm).


Esencijalne performanse ovog uredjaja su kako sledi;
  • Pouzdanost izlaznog podešavanja snage 0-400W
  • Jednoobraznost i jednostavnost izlaznog podeševanja snage i vremena ablacije
  • Različiti tipovi RF elektroda za različite lezije (sa fisknim aktivnim vrhom, sa promenljivim aktivnim vrhom, sa klaster i separabilnim elektordama, sa injekcionim elektordama za injekciju rastvora tokom ablacije)



Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage