Main Posts Background Image

Main Posts Background Image

ENDOSKOPSKI PREGLEDI


Gastroskopija je dijagnostička metoda kojom se pregleda gornji deo probavnog sistema - želudac. Pregled se vrši pomoću sitne kamere koja se nalazi na kraju duge, fleksibilne cevi. Pregled traje vrlo kratko, i nije neprijatan koliko se misli i očekuje.

Gastroskopijom se otkriva šta je uzrok različitih gastro problema, kao što su mučnine, često povraćanje, osećaj nadutosti i muke, bol u stomaku, bol u želudcu, teškoće pri gutanju hrane i tečnosti, izbacivanja krvi itd.

Specijalnim aparatima u obliku dugačkih savitljivih creva koja na jednom kraju poseduju osvetljenje i malu kameru, ulazi se kroz usta u cilju ispitivanja jednjaka, želudca i dvanaestopalačnog creva.

Kolonoskopija je drugi oblik endoskopskog pregleda, koji obuhvata plasiranje aparata kroz analni otvor pacijenta u cilju prikaza izgleda i eventualnih promena na debelom crevu.

Moderna aparatura koju posedujemo omogućuje uzimanje uzoraka tkiva (biopsiju) sa mesta gde se uočava odredjena promena.

Ceo tok pregleda prati se na savremenim LCD monitorima visoke rezolucije koji daju jasan i precizan prikaz delova sistema za varenje koji se ispituju.


Ostali pregledi:

- ERCP →


Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage